Konsultintervjuer

Evgenios

Senior kontruktör

Hej Evgenios! Vad gör du på Nevita?

Jag är senior konstruktör. Det innebär att jag jobbar med beräkningar och projektering av konstruktioner inom framför allt byggnader, broar, hamnar och grundläggning. Jag jobbar med egna projekt och stödjer också resten av Nevita-teamet med mina specialistkunskaper inom konstruktionsteknik.

Hur ser din bakgrund ut? Vad har du för utbildning?

Jag har studerat samhällsbyggnadsteknik och har två M.Sc. inom konstruktionsteknik. Under mitt arbetsliv har jag mest sysslat med beräkningar och FEM-analyser av broar och byggnader. Jag har också jobbat en del med 3D-modellering, ritningar och projektledning.

Varför ska man jobba på Nevita?

Nevita rekryterar bara de bästa och som konsult här får du jobba tillsammans med jätteduktiga ingenjörer. Alla i teamet är väldigt ambitiösa och vill utveckla Nevita genom att utveckla sig själva. Det betyder att energin i företaget är fantastisk. Dessutom har vi en jättebra ledning som tänker långsiktigt när det gäller både kunder och anställda.

Vem passar för att jobba på Nevita?

Det är viktigt att du är flexibel och kan anpassa dig efter olika arbetsmiljöer. Du ska också ha en konkret vilja att utvecklas. Är du social kommer du definitivt att trivas här, för vi har en stark teamkänsla.

Vad är det bästa med att jobba på Nevita?

Att jag har så stora möjligheter till personlig kompetensutveckling och att jag själv kan välja i vilken form denna ska ske. Och naturligtvis mina fantastiska kollegor. Det är alltid lika roligt att komma in på kontoret. Nevita tar bra hand om sina konsulter och ofta har vi inplanerade ”teambonding-aktiviteter”. Vi har även frukost på kontoret varje fredag. Generellt har vi helt enkelt en bra balans mellan spännande uppdrag och en härlig företagskultur.

Justin

Processingenjör

Hej Justin! Vad gör du på Nevita?

Jag är processingenjör. Just nu jobbar jag med ett projekt på MAN Energy Solutions, ett företag som utvecklar lösningar kring gashantering. Här har jag varit delaktig i en förstudie kring ett flertal olika saker. Jag deltar även i ett större projekt inom byggnation av bränslegassystem till fartyg. Jag har fått mycket ansvar i projektet och känner mig uppskattad.

Hur ser din bakgrund ut? Vad har du studerat?

Jag har studerat kemiteknik i Melbourne. Därefter har jag framför allt jobbat med bioprocesser.

Varför ska man jobba på Nevita?

Nevita är en positiv arbetsplats. Jag känner mig uppskattad av både chefer och kollegor. Vi har en bra teamkänsla och man kan alltid be en kollega om hjälp om man behöver. Som konsult får jag ett bra stöd för att kunna utvecklas individuellt. Jag har möjlighet att gå kurser och vidareutbilda mig. Jag kan även i viss mån påverka vilka uppdrag jag vill ha. Men framför allt lär jag mig mycket av mina duktiga kollegor.

Vem passar för att jobba på Nevita?

Någon som är social och öppen för nya saker. Det behövs eftersom det ofta är stor omväxling i vardagen på Nevita, med olika typer av projekt. Det är förstås ett plus med erfarenhet från processindustri också.

Vad är det bästa med att jobba på Nevita?

Den positiva miljön och att vara uppskattad för det jag gör både internt och av kunder.

Tia

Projektledare

Hej Tia! Vad gör du på Nevita?

Jag är projektledare och har även ansvar för andra projektledare. De projekt jag leder på Nevita kan se väldigt olika ut. Vi tar både helhetsansvar för projekt och går in och driver olika faser i ett projekt, som till exempel större förstudier. Som projektledare driver jag också interna projekt för att utveckla och komplettera våra interna processer.

Hur ser din bakgrund ut? Vad har du för utbildning?

Jag är civilingenjör och har en master inom processenergi. Jag har även läst kurser på mastersnivå inom projektledning och har certifierat mig inom detta. Innan jag började på Nevita jobbade jag som projektledare inom bland annat marin- och gasindustri.

Hur såg ditt senaste kunduppdrag ut på Nevita?

Mitt senaste kunduppdrag var ett helhetsprojekt för ett petrokemiföretag. Projektet gick ut på att placera en ny värmeväxlare i anläggningen och modifiera tillhörande rörsystem. Det var ett roligt uppdrag med mycket bra kundsamarbete. Vi hade en öppen och transparent kommunikation hela vägen genom projektet vilket gjorde att allt flöt på bra.

Varför ska man jobba på Nevita?

Nevita är ett familjärt företag där alla är vänliga och hjälpsamma. Samtidigt är alla som jobbar här mycket professionella och kunniga. Vi lär oss mycket av varandra. Som konsult har du också stora möjligheter att själv kunna påverka vilka uppdrag och kunder du vill jobba med.

Vem passar för att jobba på Nevita?

Det är viktigt att du är flexibel. Du ska kunna ta olika typer av uppdrag, lära dig nya saker och lära känna nya människor. Att vara öppen, social och bra på att kommunicera är också viktigt. Det är så du skapar ett bra samarbete med kunden.

Vad är det bästa med att jobba på Nevita?

Framför allt att vi är ett bra team som alltid hjälps åt och finns där för varandra. Jag uppskattar också att jag varje dag träffar kunniga människor både internt och externt. Det är väldigt utvecklande.